4X4 SVOBODA

Vitara je sinonim za svobodo.

Z napredno Suzukijevo hibridno tehnologijo je ta športni terenec s štirikolesnim pogonom pripravljen, da vas popelje, kamorkoli in kadarkoli želite.
S svojo osupljivo zmogljivostjo, lahkotnim upravljanjem in čudovitim videzom vsak prijem za volan obeta neskončno zabavo.

 

 

Vitara omogoča, da raziskujete svet v slogu.
Od agresivne sprednje maske v klavirsko črni barvi, izklesanih sprednjih blatnikov in ozkih žarometov do dvigajoče se linije karoserije, pristnega sloga športnega terenca in športne silhuete – Vitara je pripravljena za akcijo.
Že samo pogled nanjo bo v vas prebudil občutek svobode.

 

Vitaro je zaradi lahkotnega upravljanja in odlične okretnosti užitek voziti.
Z zmogljivim, a varčnim motorjem in hibridnim pogonskim sistemom ima vse značilnosti, da zadovolji vaš aktivni življenjski slog.
Skupaj z novim občutkom svobode boste
z Vitaro še bolj uživali v drobnih trenutkih.

 

Ko želite izkusiti nekaj novega, bo Vitara vaša prava izbira.
Opremljena je z naprednimi varnostnimi tehnologijami in vrhunsko opremo za udobno in varno vožnjo.
Podajte se na nove dogodivščine z vašimi dragimi in ustvarite spomine, ki vam bodo ostali za vse življenje.

 

Voznik lahko izbere štiri načine vožnje

Način ALLGRIP SELECT omogoča izbiro med samodejnim načinom, športnim načinom, načinom za sneg in načinom za sneg in blato z zaporo sredinskega diferenciala s preprostim vrtljivim gumbom, ki je nameščen na sredinski konzoli. Izbrani način je prikazan na večinformacijskem barvnem zaslonu med merilnikoma.

Samodejni način (Auto)

V običajnih voznih razmerah daje sistem prednost varčni porabi goriva in preklopi na štirikolesni pogon, ko zazna zdrs koles.

Športni način (Sport)

Optimizira odzivnost stopalke za plin in doda več navora zadnjim kolesom, da izboljša zmogljivost vozila v ovinkih.

Način za sneg (Snow)

Optimizira nadzorne tehnologije v vozilu, tako da izboljša oprijem na zasneženih in drugih spolzkih površinah.

Način za sneg in blato z zaporo sredinskega diferenciala (Lock)

Blokira diferencial in optimizira nadzorne tehnologije, da se vozilo lažje izvleče iz globokega snega, blata ali peska. (Samodejno preklopi v način za sneg pri hitrosti nad 60 km/h.)

Oblika armaturne plošče

Armaturna plošča je zasnovana tako, da povečuje užitek v vožnji.
Upravljalni elementi so ergonomsko nameščeni za lažji dostop, medtem ko dobro vidni merilniki in digitalni zasloni s podatki omogočajo pregled nastavitev upravljanja in glavnih informacij o delovanju vozila.

 

Notranjost

Vitara nudi več načinov za prijetno vožnjo na vseh terenih. ALLGRIP SELECT omogoča izbiro med štirimi načini vožnje s štirikolesnim pogonom in dvema konfiguracijama motorjev – polnim hibridom in blagim hibridom SHVS – da lahko uživate na različne načine.

Multimedijska naprava z 9-palčnim zaslonom

Multimedijska naprava podpira povezljivost s pametnim telefonom prek USB in WiFi®, kar omogoča uporabo različnih aplikacij prek Apple CarPlay in Android AutoTM. Vključuje radio AM/FM in ponuja tudi povezljivost Bluetooth® za predvajanje glasbe in prostoročno telefoniranje. Poleg tega je mogoče 9-palčni barvni zaslon LCD prilagoditi tako, da prikazuje informacije o parametrih vozila, vključno z dosegom, opozorili in sliko kamere za vzvratno vožnjo.

Apple CarPlay

Apple CarPlay se poveže s pametnim telefonom iPhone in funkcijo Siri ter vozniku pomaga pri iskanju poti, klicanju, predvajanju glasbe ter pošiljanju in prejemanju sporočil prek glasovnih ukazov ali prek multimedijske naprave z zaslonom na dotik.

*Apple CarPlay je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi: https://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay
Več informacij in podatke o združljivosti modelov iPhone in sistemov iOS z Apple CarPlay najdete tukaj: https://www.apple.com/ios/carplay/
*Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi: https://www.android.com/auto/
Za uporabo sistema Android Auto na zaslonu v vozilu potrebujete telefon AndroidTM s sistemom Android 8 ali novejšim, aktivnim podatkovnim paketom in aplikacijo Android Auto.
*Apple, Apple CarPlay, iPhone in Siri so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah.

Android Auto

Android AutoTM omogoča uporabo glasovnih ukazov za pošiljanje sporočil, pridobivanje navodil za pot, upravljanje medijev in izvajanje drugih dejanj. Enostavno recite »Hey, Google« ali pritisnite in zadržite gumb za glasovni nadzor na volanskem obroču.

*Google, Android, Android Auto, YouTube Music in druge znamke so blagovne znamke družbe Google LLC. *Bluetooth je zaščitena blagovna znamka družbe Bluetooth SIG, Inc.
*Wi-Fi je zaščitena blagovna znamka družbe Wi-Fi Alliance®.

Merilniki z večinformacijskim barvnim zaslonom

Enota z merilniki vsebuje prilagodljiv 4,2-palčni barvni večinformacijski zaslon, ki v realnem času prikazuje informacije o stanju in delovanju vozila. Dinamični zaslon grafično prikazuje številne funkcije in lastnosti, kot so načini vožnje ALLGRIP, moč in navor motorja, pretok energije hibridnega sistema, hitrost aktivnega tempomata, prepoznava prometne znake in še marsikaj.*

*Prikazani elementi se razlikujejo glede na paket opreme.

Samodejna klimatska naprava

Da bo temperatura v notranjosti vozila vedno prijetna, ima klimatska naprava samodejno uravnavanje temperature, elektronsko uravnavanje hitrosti ventilatorja in vgrajen zaslon LCD, ki prikazuje vse potrebne nastavitve.

Sredinski naslon za roko spredaj

Sredinski naslon za roko spredaj ne prispeva le k udobju voznika in sovoznika, temveč skriva tudi odlagalno konzolo za osebne predmete.

Opremljenost v notranjosti

Vitara se ponaša z bogato opremo – od potniške kabine z možnostjo nastavljanja temperature do panoramskega strešnega okna in velikega prtljažnega prostora – ki naredi vožnjo bolj prijetno. Udobni sedeži so oblazinjeni z bogato teksturo materialov, na voljo pa so tudi številni prostori za shranjevanje predmetov, ki jih želite imeti vedno pri roki.

 

Panoramsko strešno okno

Pomično panoramsko strešno okno je opremljeno z drsnim senčnikom na notranji strani in ga je mogoče odpreti, da ob lepem vremenu v vozilo pride veliko svežega zraka.

Lahko dostopen prtljažni prostor

Široko odpiranje prtljažnih vrat in nizka nakladalna višina olajšujeta natovarjanje in raztovarjanje. Prtljažni prostor ima polico za prtljago, ki skrije naložene predmete, in če potrebujete prostor za prevoz velikih predmetov, lahko naslonjala zadnjih sedežev, deljena v razmerju 60/40, poklopite naprej in tako še povečate razpoložljivost prostora v prtljažniku.

Napredne funkcije

Vitara je opremljena s številnimi naprednimi varnostnimi in asistenčnimi tehnologijami, ki pomagajo zaščititi vas in vaše sopotnike. Čeprav ne morejo nadomestiti varne in odgovorne vožnje, vam te napredne tehnologije pomagajo, da ostanete osredotočeni na vožnjo in ohranite nadzor, dokler ne pripeljete na cilj.

 

*Sposobnost kamer, senzorjev, kamere DMS in DMS LED za zaznavanje ovir, voznih pasov, prometnih znakov in spremljanje voznika je omejena. Ne zanašajte se izključno na te sisteme. Vedno vozite previdno. Priporočena varnostna razdalja je odvisna od hitrosti vozila.

 

 

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema II (DSBS II)

Milimetrski radar in monokularna kamera zaznavata vozila, motorna kolesa in pešce tik pred ali diagonalno pred vozilom. Če se zdi, da bi lahko prišlo do trka, se sprožijo zvočna in vizualna opozorila, ki opozarjajo voznika. Če voznik ne uporabi dovolj sile pri zaviranju, se samodejno vklopi zavorna asistenca, ki pomaga upočasniti vozilo. V primeru, da se verjetnost za trk še poveča, sistem samodejno poveča zavorno silo, da zmanjša naletno silo in ublaži škodo.

Situacije zaznavanja s sistemom DSBS II
Situacije zaznavanja s sistemom DSBS II

Aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (ACC)

ACC pomaga zmanjšati utrujenost voznika na dolgih vožnjah. Povezan je tudi s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, ki voznikom pomaga upoštevati predpisane omejitve hitrosti.
ACC se aktivira z enim samim pritiskom stikala na volanskem obroču. Sistem s pomočjo radarja z milimetrskimi valovi in monokularne kamere meri razdaljo do vozila pred seboj in po potrebi pospešuje ali upočasnjuje, da ohrani izbrano razdaljo. Ko spredaj ni vozila, sistem ohranja hitrost, ki jo je nastavil voznik ob vklopu stikala. (Pri modelih z menjalnikom AGS se ACC izklopi, ko se vozilo ustavi.
Pri modelih z ročnim menjalnikom se ACC izklopi pri hitrosti približno 30 km/h ali manj.)

Sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA)

Ko je aktiviran prilagodljivi tempomat, sistem LKA vozniku pomaga ohranjati položaj vozila na sredini voznega pasu. Kadar so oznake voznega pasu nejasne, sistem uporabi informacije, ki jih je zaznal na podlagi poti vožnje predhodnega vozila.

Sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)

Med vožnjo LDP zaznava meje levega in desnega voznega pasu ter predvideva pot vozila. Če ugotovi, da vozilo zaradi voznikove nepozornosti začne zapuščati vozni pas, voznika opozori z zvočnim opozorilom ali vibriranjem volana. Če še vedno obstaja velika verjetnost za nenamerno zapustitev voznega pasu, pomaga vozniku pri krmiljenju tako, da vozilo vrne na sredino voznega pasu.

Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (High beam assist)

Če so vklopljene dolge luči in so prisotna druga vozila (spredaj ali v nasprotni smeri) ali vozilo vozi v dobro osvetljeni okolici, žarometi samodejno preklopijo na zasenčene luči. Sistem samodejno spet preklopi na dolge luči, če ni prisotnih drugih vozil oz. če je okolica slabo osvetljena. (Deluje le pri hitrosti več kot 40 km/h.)

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR)

Ta sistem z monokularno kamero zaznava prometne znake, kot so znaki za omejitev hitrosti in prepoved vožnje, ter voznika opozori s prikazom ikon teh znakov na večinformacijskem zaslonu. Ko je aktiviran omejevalnik hitrosti, se hitrost vozila uravnava, da pomaga vozilu ostati znotraj predpisane omejitve.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu (BSM)

BSM deluje s pomočjo milimetrskih radarskih senzorjev v zadnjem odbijaču za zaznavanje vozil, ki so v mrtvih kotih na obeh straneh vozila ali se približujejo. Ko sistem zazna vozilo, se prikaže opozorilna ikona v zunanjem ogledalu na tisti strani, na kateri se približuje vozilo. Če voznik vklopi smernik na tej strani, se poleg utripajoče ikone oglasi še zvočno opozorilo.

Funkcija opozarjanja na prečni promet zadaj (RCTA)

RCTA je dodatna varnostna funkcija, ki s pomočjo milimetrskih radarskih senzorjev zaznava in opozarja na vozila, ki se približujejo z leve ali desne strani, ko vozilo zapušča parkirni prostor ali drugo lokacijo.

Sistem za nadzor pozornosti voznika (DMS)

Kamera v armaturni plošči spremlja voznikove oči in obraz. Če sistem zazna zaspanost voznika, omotičnost ali nepozornost, ga na to opozori z zvočnim alarmom in opozorilnim sporočilom na informacijskem zaslonu.

Opozorilo o utrujenosti

Sistem zaznava utrujenost voznika tako, da spremlja odprtost oči in pogostost zehanja. Če sistem med vožnjo s hitrostjo približno 65 km/h ali več zazna utrujenost voznika, ga z zvočnim signalom in opozorilnim sporočilom na informacijskem zaslonu pozove, da naredi premor.

Opozorilo o utrujenosti

Če voznik zaspi in sistem zazna, da je imel zaprte oči dlje kot določen čas med vožnjo s hitrostjo približno 65 km/h ali več, ga z zvočnim signalom in opozorilnim sporočilom na informacijskem zaslonu pozove, da naredi premor.

Opozorilo za nepozorno vožnjo

Če sistem zazna, da voznik med vožnjo s hitrostjo približno 20 km/h ali več gleda vstran dlje kot določen čas, voznika opozori, tako da sproži zvočni signal in na informacijskem zaslonu prikaže opozorilno sporočilo.

Parkirna tipala

Ultrazvočni senzorji v sprednjem in zadnjem odbijaču med parkiranjem zaznajo ovire in z zvočnim signalom opozorijo na bližino ovire.

Asistenca Hill Hold Control za pomoč pri speljevanju v klanec

Pri speljevanju v klanec sistem Hill Hold Control za približno 2 sekundi prepreči vzvratno pomikanje vozila, da ima voznik dovolj časa, da prestavi nogo z zavore na stopalko za plin.

eCall

V primeru močnega trka sistem eCall interventnim službam pošlje samodejno sporočilo s trenutno lokacijo vozila. Sistem se lahko aktivira samodejno s senzorji v vozilu po nezgodi ali pa ročno, če potniki v vozilu pritisnejo gumb SOS.

Paketi opreme


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/55R17 + aluminijasta platišča
 • Set za popravilo pnevmatik

ZUNANJOST

 • Razsširjeni obrobe blatnikov
 • Strešne letve v srebrni barvi
 • Sprednja maska s krom dodatki
 • Vratne kljuke v barvi karoserije
 • Elektromagnetno odpiranje vrat prtljažnika
 • Zadnji in stranski zračni usmerjevalnik

VIDLJIVOST

 • LED žarometi
 • LED dnevne in pozicijske luči
 • Samodejni vklop žarometov
 • Meglenka zadaj
 • LED kombinirane zadnje luči
 • Zelena termoizolacijska
 • zasteklitev
 • Samodejni vklop brisalcev
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi karoserije
 • Električno nastavljiva in ogrevana zunanja ogledala

KRMILO IN INSTRUMENTNA PLOŠČA

 • 3 kraki multifunkcijski volanski obroč nastavljiv po višini in globin
 • 4,2 palčni barvni informacijski zaslon z informacijami o porabi goriva, dosegom, zunanjo temperaturo, povprečno in trenutno hitrostjo...
 • Zvočno opozorilo za neugasnjene luči
 • Zvočno in svetlobno opozorilo na nepripet varnostni pas
 • spredaj in zadaj

VARNOSTNA OPREMA

 • ABS z EBD
 • ESP®
 • Zapisovalnik podatkov o dogodku
 • Sistem za samodejno zaviranje v sili s kamero in radarjem (DSBS II)
 • Omejevalnik hitrosti
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
 • Sistem prepoznavanja prometnih znakov
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah
 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Zračne varnostne zavese
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na
 • sovoznikovi strani
 • Umik pedal v primeru nesreče
 • E-call, samodejni klic v sili
 • 3-točkovni varnostni pasovi z zategovalniki in omejevalnikom
 • sile spredaj in zadaj na straneh
 • 3-točkovni ELR varnostni pas (na sredini zadaj)
 • Isofix sistem za pritrditev dveh otroških sedežev zadaj
 • Sidrišče za privez otroškega sedeža zadaj
 • Otroške ključavnice zadnjih vrat
 • Varnostni alarm
 • Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči
 • Tretja zavorna luč
 • Opozorilne luči v primeru zaviranja v sili
 • Sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)
 • Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu (LKA)
 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
 • Sistem za nadzor voznika (DMS)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Sistem za zagon motorja brez ključa
 • Samodejna klimatska naprava s filtrom za cvetni prah
 • Zvočniki spredaj in zadaj
 • "9 palčna audio naprava z zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon, z DAB in MP3 predvajalnikom, Bluetooth® povezavo in navigacijo"
 • Kamera za vzvratno vožnjo
 • Parkirni senzorji zadaj
 • SUZUKI CONNECT
 • Aktivni tempomat (ACC)
   

NOTRANJOST

 • Lučka na sredini spredaj
 • Senčnika spredaj z držalom za listek in ogledalom
 • Dvojno držalo za pijačo spredaj
 • Odlagalni prostor v sprednjih vratih
 • Držalo za steklenico zadaj
 • Sovoznikov predal
 • 12 V vtičnica
   

SEDEŽI

 • Po višini nastavljiv voznikov sedež
 • Žep na hrbtni strani sovoznikovega sedeža
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Vzglavniki na vseh sedežih
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev s poudarjenimi šivi
   

PRTLJAŽNI PROSTOR

 • Polica nad prtljažnim prostorom
 • Dvojno dno v prtljažnem prostoru


 

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT:
 

VIDLJIVOST

 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Samodejna zatemnitev notranjega vzratnega ogledala
   

KRMILO IN INSTRUMENTNA PLOŠČA

 • Usnjen 3-kraki multifunkcijski volan

VARNOSTNA OPREMA

 • Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj (RCTA)
 • Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM)
 • AVAS (Akustični sistem za opozarjanje na vozila za vozila z 15C motorjem)
 • Sistem za nadzorovan spust po klancu (HDC) (ALLGRIP)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj in zadaj
 • Gumb za izbiro načina vožnje (ALLGRIP)
 • Aktivni tempomat (ACC) z delovanjem pri vseh hitrostih (le v kombinaciji s samodejnim menjalnikom)
 • Ogrevana sprednja sedeža
   

NOTRANJOST

 • Osvetljen predal za rokavice in sredinska konzola
 • Osvetljen prostor za noge spredaj
 • Naslon za roke spredaj


 

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT in PREMIUM:


PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/55R17 + polirana aluminijasta platišča

ZUNANJOST

 • Panoramska streha z možnostjo odpiranja (samo za Elegance Top)

VARNOSTNA OPREMA

 • Parkirni senzorji spredaj in zadaj

FUNKCIONALNA OPREMA

 •  Dodatna zvočnik spredaj
   

SEDEŽI

 • Oblazinjenje v kobinaciji naravnega in umetnega usnja

VIDLJIVOST

 • Električno poklopna zunanja ogledala
 • Ohišja zunanjih ogledal z vgrajenim smernikom
 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Avto Aktiv SLO d.o.o.